kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    13 March

VBCN-dag in Maastricht

Enkele dagen geleden kregen wij een rondleiding langs tentoonstellingen in Maastricht. Zo bezochten wij de Jan van Eyck-open, de nieuwe tentoonstelling in Marres en kregen wij een exclusieve rondleiding door Jacques Defauwes, langs zijn privéverzameling die nu te zien is in het Bonnefantenmuseum. Maar belangrijker, voor ons was dit een dag van het leggen van nieuwe contacten, nieuwe ideeën opdoen en het bespreken van werkwijze, collecties en commissies. Op zo’n dag krijgen we veel informatie waardoor we ons op de hoogte kunnen houden over alles wat er speelt op het kunstgebied binnen onze regio. Wel zo belangrijk.

Op de foto vertelt Jacques Defauwes enthousiast over zijn kunstcollectie.