kunst gemaakt voor én door mensenVan muur zonder kunst tot muur met kunst.

hoe werken wij

Fase 1: geschikte kunstenaar (m/v) vinden

De Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland laat zich adviseren door mensen uit de Limburgse museumwereld. Als er interesse is voor een kunstwerk van een bepaalde kunstenaar, gaat de stichting eerst op atelierbezoek. Dit is het begin van het proces. Soms koopt de stichting een werk meteen aan en gaat op zoek naar een geschikte plek in de openbare ruimte. Meestal heeft de stichting een plek in haar hoofd, waar ze vervolgens een kunstwerk voor zoekt. Voor sommige afdelingen, zoals verpleegafdelingen, mogen de medewerkers meedenken over het kunstwerk.

Fase 2: kunstwerk klaar maken voor expositie

Als het nodig is, gaat een kunstwerk eerst naar de lijstenmaker voor een passende lijst. Er wordt een tekst over het kunstwerk en de kunstenaar geschreven en het kunstwerk wordt gefotografeerd door een professionele fotograaf. Vervolgens wordt het kunstwerk samen het tekstbordje opgehangen op de betreffende plek. Dit doet de technische dienst van Zuyderland. Bij een opdracht vindt er regelmatig overleg plaats tussen de stichting, de kunstenaar en de afdeling, zodat elke partij tevreden kan zijn

Fase 3: publicatie kunstwerk

De gemaakte foto’s van het betreffende kunstwerk wordt gepubliceerd op het huisnet om alle medewerkers te attenderen op de nieuwe aanwinst. Tevens wordt het kunstwerk getoond op de webpagina van de stichting, sociale media en wordt het toegevoegd aan de wandeling langs de kunstcollectie.