kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    30 September

HeArt, nieuwe tentoonstelling in Zuyderland, locatie Heerlen

In de nieuwe tentoonstelling in Zuyderland staat de kruisbestuiving tussen het werk van een kunstenares en een wetenschapper centraal. De wetenschapper doet inspiratie op door haar onderzoek vanuit een ander perspectief te bekijken. De wetenschappelijke innovatie inspireert de kunstenaar. HeArt is van 1 oktober tot en met 30 november te zien bij de poli Cardiologie en op de Galerij op de tussenverdieping. Op die laatste plek is daarnaast ook de tentoonstelling ‘Thrills of Energy’ van Claudia Volders te zien.

Wetenschap gecombineerd met kunst, kunst gecombineerd met wetenschap. Cardiovasculair wetenschapper Rachel ter Bekke en beeldend kunstenaar Claudia Volders tillen in de tentoonstelling HeArt middels onderlinge kruisbestuivingen hun individuele werkzaamheden naar een hoger niveau. In de solotentoonstelling ‘Thrills of Energy’ van Claudia Volders geeft zij, via de schilderkunst, uitdrukkingen aan het verschil en de overeenkomsten tussen kunst en wetenschap. Beide tentoonstellingen zijn op werkdagen- en tijden te zien in Zuyderland, locatie Heerlen.