kunst gemaakt voor én door mensenProject Name

Ernst van Loon

 • titel

  Uit de serie 'temporaroness'

 • jaartal

  2019

 • materiaal

  fotografie

 • formaat

  80-100 cm

Project Details

Fotograaf Ernst van Loon is gefascineerd door de omgeving waarin de mens zijn sporen heeft achtergelaten. Het contrast tussen de natuur en het stedelijke is wat hem boeit. Als leidraad voor zijn composities gebruikt hij de architectuur, die als een lijnenspel in de natuur aanwezig is. Deze composities fotografeert hij in zijn bekende stijl; ruw, zoals het is.

Deze vier foto’s uit de Zuyderland Kunstcollectie komen uit de serie ‘Temporaroness’. Het is een serie waarin mensen staan afgebeeld die op de een of andere wijze rusten of wachten. Bewust of onbewust beleven ze een moment dat voorbij gaat. Door ze te fotograferen vangt Van Loon dit moment, waardoor het toch bewaard blijft.

Ernst van Loon studeerde aan de Fotovakschool Rotterdam, afdeling fotografische vormgeving en aan de afdeling toegepaste fotografie en beeldcommunicatie aan diezelfde school. Naast zijn autonome fotografie is hij ook als commerciële fotograaf voor bekende bedrijven werkzaam. Van Loon publiceerde in diverse vakbladen en exposeert in binnen-en buitenland.

 

Three Columns