kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    27 November

Arno Sijben maakt de nieuwe jaarprent

Met trots presenteert de Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland de jaarprent 2018. Deze jaarprent, die medewerkers traditiegetrouw voor een betaalbare prijs kunnen aankopen, is dit jaar van de hand van Arno Sijben. De prenten, dit jaar een Giclee-print, heeft de titel ‘Safe’ is steevast een gesigneerd kunstwerk, van een kunstenaar wiens werk ook in de kunstcollectie van Zuyderland is opgenomen. Deze kunstenaars hebben al enige bekendheid verworven en zijn gelauwerd met (internationale) onderscheidingen. De prent is te zien in de twee week van december bij de ingang van de bedrijfsrestaurants op beide locaties.

OVER DE PRENT:
Arno Sijben is gefascineerd door transformatie. Door hoe iets moois kan verdwijnen, of juist tot bloei kan komen. Door hoe alles wat leeft zich ontwikkelt, of het nu kinderen zijn of planten. Hij vertrekt vanuit, veelal, zelfgemaakte foto’s van mensen, de natuur, of een combinatie van beide. In de schilderijen die vervolgens ontstaan, balanceert hij tussen figuratief en abstract, oftewel herkenbaar en mysterieus. Vaak roept zijn werk gevoelens op als troost, tederheid en verstilling.

Voor het maken van deze print gebruikte Sijben een schets die hij speciaal voor deze opdracht maakte. Deze schets liet hij in door de firma Re-Art te Almere in Gliceeprints omzetten. De prent heeft een maat 40 x 54cm, heeft een gecertificeerde oplage van 20, is voorzien van een preeg en signatuur. Om de exclusiviteit voor Zuyderland te waarborgen, is het origineel in bijzijn van de stichting vernietigd. Kortom: een zeer exclusief kunstwerk.

OVER DE KUNSTENAAR:
Arno Sijben studeerde aan de Maastricht Academy for Fine Art and Design en aan de Hoge School Zuyd Maastricht aan de afdeling Bachelor for education in Fine Art and Design. Naast zijn kunstenaarschap geeft hij les in het kunstonderwijs en is hij kunstcoördinator voor Zuyderland. Momenteel werkt hij in Maastricht. Sijben exposeert in binnen- en buitenland. Zijn werk wordt onder andere vertegenwoordigd door Galerie Wilms in Venlo.

BESTELLEN:
De jaarprent 2018 kost voor de medewerkers van Zuyderland 175 euro (zonder lijst) en voor de niet medewerker 225 euro (zonder lijst). Hij is te bestellen bij Wiea Scherphuis,(w.scherphuis@ zuyderland.nl) secretaris van de Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland MC. Het bedrag kan overgemaakt worden, nadat de eindejaarsuitkering is ontvangen.

Wilt u meer weten over deze jaarprent en andere jaarprenten, mail dan naar info@zuyderland-kunstcollectie.nl