kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    4 December

Tentoonstelling ‘Hoopvolle perspectieven’ van Martijn Lucas van Erp

De Heerlense kunstenaar Martijn Lucas van Erp exposeert van 17 december tot en met 22 februari een aantal van zijn nieuwste schilderijen onder de titel ‘Hoopvolle perspectieven’ in Zuyderland Heerlen. De werken vertellen bij elkaar een verhaal, met een hoopvol karakter.

Wie het werk van ML van Erp kent, ziet dat hij in deze tentoonstelling een nieuwe weg is ingeslagen. In zijn nieuwe schilderijen, gemaakt in olieverf gecombineerd met aquarelverf, schildert hij in eerste instantie onderwerpen die hem bezig houden, zijn zogenoemde ‘beelddagboek-momenten’. In tweede instantie schildert hij hier weer andere onderwerpen overheen, waardoor er een overlapping van alle geschilderde onderwerpen ontstaat. Hij doet dit op zo’n manier, dat alle onderwerpen op elkaar reageren en alle elementen van het schilderij op zijn plek vallen.

Deze manier van werken biedt Van Erp nieuwe perspectieven, die hem hoopvol stemmen en een tegenreactie vormen op de sombere toekomstperspectieven die hij via de media krijgt toegediend. De waarschuwingen voor de toekomst in de media vallen Van Erp namelijk steeds meer op. Hij wil niets afdoen aan vooruit denken, maar wil met zijn werk aantonen dat er ook andere manieren zijn om met de toekomst om te gaan. “Door minder vanuit angst de toekomst te willen sturen en meer te vertrouwen dat als je spontaan en nieuwsgierig in het leven staat, er verrassingen kunnen toevallen die je niet had kunnen bedenken. Dit kan nieuwe perspectieven openen, waardoor het vertrouwen kan groeien.”

ML van Erp studeerde aan de Maastricht Academy of FineArt and Design. Hij wordt vertegenwoordigd door Galerie Rob van Rijn en Huub Hannen Galerie te Maastricht en Jan van Hoof Galerie te Den Bosch. Van Erp werkt en woont in Heerlen.