kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    30 August

Nieuwe kunst in Zuyderland MC Kerkrade

Sinds vandaag kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers genieten van nieuwe kunst in Zuyderland MC, Kerkrade. Deze vier kunstwerken, het zijn foto’s uit de serie ‘Temporaryness’, zijn gemaakt door kunstfotograaf Ernst van Loon. Het is een serie waarin mensen staan afgebeeld die op de een of andere wijze rusten of wachten. Bewust of onbewust beleven ze een moment dat voorbij gaat. Door ze te fotograferen, vangt Van Loon dit moment, waardoor het toch bewaard blijft/

Van Loon is gefascineerd door de omgeving waarin de mens zijn sporen heeft achtergelaten. Het contrast tussen de natuur en het stedelijke is wat hem boeit. Als leidraad voor zijn composities gebruikt hij de architectuur, die als een lijnenspel in de natuur aanwezig is. Deze composities fotografeert hij in zijn bekende stijl; ruw, zoals het is.

Ernst van Loon studeerde aan de Fotovakschool Rotterdam, afdeling fotografische vormgeving en aan de afdeling toegepaste fotografie en beeldcommunicatie aan diezelfde school. Naast zijn autonome fotografie is hij ook als commerciële fotograaf voor bekende bedrijven werkzaam. Van Loon publiceerde in diverse vakbladen en exposeert in binnen- en buitenland.

Op de foto twee van de vier kunstwerken.