kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image

Zuyderland-Salon, kunst gemaakt door medewerkers

Kunst is een belangrijk onderdeel van de inrichting van een ziekenhuis. Kunst kan de ruimten verfraaien, maar ook de aandacht trekken, afleiding en troost bieden, nieuwsgierig maken en inspireren. Het zorgt ook voor een welkom rustpunt in de dagelijkse hectiek van een zorginstelling. Kunst vertelt verhalen en helpt ons tegenslagen te overwinnen.

Creatief bezig zijn is een fijne manier om de dagelijkse beslommeringen het hoofd te kunnen bieden, vooral voor medewerkers in de zorg. In de tentoonstelling ‘De Zuyderland-salon, kunst gemaakt door medewerkers’, tonen dertien medewerkers hun creatieve uitingen aan het publiek. Middels schilderijen, tekeningen, trashart en kunstfotografie laten ze zien waarmee ze op creatieve wijze in hun spaarzame vrije uurtjes bezig zijn. De een ziet het als uitlaatklep, de ander streeft naar een professionele kunst-carrière. Echter,  een ding hebben ze gemeen. Ze vertellen verhalen en nodigen hierdoor de toeschouwer uit om te ontdekken, te ervaren en te reflecteren.

De tentoonstelling is te zien vanaf 27-mei in de Galerij van de Tussenverdieping van Zudyerland.