kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    2 October

‘inhaling the ocean’s breeze and nowhere becomes anywhere’ van Jonas Loellmann

Op de verpleegafdeling tien van Zuyderland Heerlen is sinds kort een kunstinstallatie te bewonderen. Deze is gemaakt door de kunstenaar Jonas Loellmann en draagt de titel ‘ ‘inhaling the ocean’s breeze and nowhere becomes anywhere’. Kenmerkend voor dit werk is de rust die zijn foto’s uitstralen. Ze wekken poëtische gevoelens – van verlangen, dromen, en vrijheid – en ze onthullen licht en harmonie. Om die reden zijn de medewerkers van deze afdeling in samenspraak met de kunstenaar tot deze selectie gekomen. Inhoudelijk nodigt Jonas Loellmann de kijker uit om deel te maken van zijn eigen diepe fascinatie en verlangen naar verbinding. Verbinding van de indrukwekkende natuur in dialoog met de mens en het menszijn. Trefzeker weet hij met zijn camera deze verbinding vast te leggen, waarna hij in zijn studio deze foto’s selecteert, combineert en onderzoekt.