kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image
  • Category
  • Date

    26 February

Tentoonstelling Winnaars kunstcongres Zuid UWV 2018

Op 30 november 2018 heeft in het Van Abbe Museum in Eindhoven het Kunstcongres Zuid plaatsgevonden. 45 creatieven uit Noord-Brabant en Limburg hebben hun kunstwerken tentoongesteld. Zij hebben daarnaast ook deelgenomen aan groepsgesprekken onder leiding van een kunstbuddy. Ook was er gelegenheid om te netwerken en deel te nemen aan een workshop en lezingen. De jury heeft Bram Brandhoff, Ad van der Heijden en Mona Sokoot geselecteerd tot winnaars. Het publiek koos Caroline Willems als publiekswinnaar. Als onderdeel van hun prijs mogen zij exposeren bij gastlocaties in de regio, waaronder Zuyderland. In Zuyderland is deze tentoonstelling te zien van 2 maart tot en met 25 april, in het tentoonstellingsgebied van Zuyderland Heerlen.

 Kunstcongres met perspectief
Het kunstcongres met perspectief is het podium voor creatieven en beelden kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het congres staat in het teken van participatie, talentontwikkeling, netwerken en exposeren en houdt elke editie 5 regionale bijeenkomsten met een pop-up tentoonstelling. Het kunstcongres wil creatief talent zichtbaar maken en daarmee andere organisaties inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een weg naar werk of een kans te bieden.

Foto: ‘Me 2’, Caroline Willems