kunst gemaakt voor én door mensenFeatured Image

Kunstwerk van Aline Thomassen te zien in Zuyderland, locatie Sittard\Geleen

Als u vanuit de parkeergarage naar de centrale hal loopt, ziet u bij de trappen een nieuw kunstwerk. Dit werk is gemaakt door Aline Thomassen en heeft de titel ‘Sterrenhemel’.

In al het werk van Aline Thomassen (Maastricht, 1964) staat de sterke, krachtige, maar ook kwetsbare mens centraal. In haar kunst zoekt de Thomassen altijd naar de basis van het mens-zijn, het oorspronkelijke en de emotionele krachten die wij hebben. Wat haar interesseert is hoe het individu de sociale en culturele realiteit beleeft vanuit de innerlijke werkelijkheid, die lichamelijk, psychologisch en emotioneel geladen is.

De manier van schilderen die Thomassen bij deze werken hanteert, is een zeer organische manier van werken waaruit de Noord-Afrikaanse sfeer goed naar voren treedt. Hierbij wordt elke kwaststreek zorgvuldig opgezet en spelen kleurkeuzes een grote rol in het werk.

Aline Thomassen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, en exposeerde onder meer in het Haags Gemeentemuseum, GEM, Stedelijk Museum Schiedam en Bonnefantenmuseum Maastricht. Haar werk bevindt zich in veel toonaangevende kunstcollecties. Thomassen werkt afwisselend in Marokko en in Nederland.